Wesela

W tym ważnym dla Państwa dniu dołożymy wszelkich starań w przygotowaniu idealnego przyjęcia weselnego w Katowicach. Indywidualnie traktujemy naszych Nowożeńców, dostosowując menu i atmosferę wesela, począwszy od kameralnych, po najbardziej huczne z imprezą do białego rana.

Wesele to wyjątkowa uroczystość wymagająca odpowiedniej oprawy. Stylowe, pięknie zaaranżowane wnętrza Restauracji Belcanto wraz z doskonałą kuchnią tworzą wymarzone połączenie, gwarantując niezapomniane wrażenia zarówno Nowożeńcom, jak i zaproszonym gościom weselnym.

Dysponując przestronną salą oraz doświadczeniem w organizacji wesel możemy zapewnić profesjonalizm na najwyższym poziomie oraz dbałość o najdrobniejsze szczegóły. Służymy pomocą, aby przyjęcie weselne było przygotowane perfekcyjnie i pozostało w Państwa pamięci na całe życie.

Zapoznaj się z menu weselnym Restauracji Belcanto w Katowicach:

Wariant I: Menu staropolskie

Pobierz menu

Nazwa Ilość Jedn.
Powitanie gości
Tradycyjne powitanie chlebem i solą 2 szt.
Wino musujące 100 ml/os.
Zupa
Rosół z jullien warzywnym i pulpecikami drobiowymi 250 ml/os.
Danie główne
Tradycyjna rolada śląska 150 g/os.
Mini tornedo z polędwicy wieprzowej 70 g/os.
Grillowany filet z kurczaka 50% 70 g/os.
Kluski śląskie 6 szt.
Ziemniaki z koperkiem 200 g/os.
Czerwona kapusta okraszana boczkiem 150 g/os.
Bukiet warzyw blanszowanych 150 g/os.
Surówka z marchewki 150 g/os.
Surówka z kapusty pekińskiej 150 g/os.
Sos pieczeniowy 50 ml/os.
Sos z zielonego pieprzu 50 ml/os.
Desery
Talerz lodów z filetowanymi owocami 1 szt.
Bufet napoi gorących
Kawa , herbata z dodatkami. 1 bez limitu
Napoje zimne
Dzbany z sokami owocowymi (jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut czerwony) 400 ml/os.
Woda niegazowana z plasterkiem cytryny 500 ml/os.
Cola , Fanta , Sprite 400 ml/os.
Zimna płyta
Paleta soczystych i pachnących wędlin polskich 80 g/os.
Zestaw marynowanych mięs pieczonych 80 g/os.
Soczyste filety z miruny w warzywnym sosie 50 g/os.
Wspaniała galantyna z drobiu z musem chrzanowym 50 g/os.
Półmisek śledzi z wybornymi sosami 50 g/os.
Deska rożnych serów 50 g/os.
Pikle i świeże warzywa 50 g/os.
Kolorowy mix delikatnych sałat oprószonych płatkami parmezanu 100 g/os.
Soczysty bukiet sałat z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami 100 g/os.
Sałata szefa kuchni z wędliną i serem żółtym 100 g/os.
Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą 100 g/os.
Duży wybór świeżego pieczywa 100 g/os.
Masło w trzech smakach 30 g/os.
Sos kaparowy 50 g/os.
Sos żurawinowy 50 g/os.
Ćwikła z chrzanem 50 g/os.
Gorąca kolacja I
Szaszłyk drobiowy podany z czerwonym ryżem i surówką 150 g/os.
Gorąca kolacja II
Barszcz czerwony z krokietem 250 ml/os.

 

Wariant II: Menu wykwintne

Pobierz menu

Nazwa Ilość Jedn.
Powitanie gości
Tradycyjne powitanie chlebem i solą 2 szt.
Wino musujące 100 ml/os.
Przystawka
Szynka parmeńska z kulkami melona i pomarańczowym winegretem z grubo mielonym pieprzem 1 szt.
Zupa
Rosół królewski 250 ml/os.
Danie główne
Pierś kaczki na krucho z jabłkiem 70 g/os.
Polędwiczka wieprzowa otulona bekonem 70 g/os
Tradycyjna rolada śląska 75 g/os.
Pierś z kurczaka w parmezanie 75 g/os.
Kluski ciemne 6 szt.
Kluski śląskie 6 szt.
Ziemniaki z koperkiem 200 g/os.
Czerwona kapusta okraszana boczkiem 150 g/os.
Bukiet warzyw blanszowanych 150 g/os.
Surówka z marchewki 150 g/os.
Surówka z białej kapusty 150 g/os.
Sos pieczeniowy 50 ml/os.
Sos z zielonego pieprzu 50 ml/os.
Sos do kaczki z jabłkiem 50 ml/os.
Desery
Sorbet cytrynowy z dipem truskawkowym i miętą 1 szt.
Bufet napoi gorących
Kawa , herbata z dodatkami. 1 bez limitu
Napoje zimne
Dzbany z sokami owocowymi (jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut czerwony) 400 ml/os.
Woda niegazowana z plasterkiem cytryny 500 ml/os.
Cola , Fanta , Sprite 400 ml/os.
Zimna płyta
Zestaw marynowanych mięs pieczonych 80 g/os.
Paleta soczystych i pachnących wędlin polskich 80 g/os.
Szynka parmeńska ze szparagami 50 g/os.
Śliwka i morele owijana bekonem 50 g/os.
Pasztet z dziczyzny w asyście gruszki w czerwonym winie 50 g/os.
Mini polędwiczki na grzance 50 g/os.
Rozbef na 3 smaki 50 g/os.
Wspaniała galantyna z drobiu z musem chrzanowym 50 g/os.
Sola z łososiem wędzonym i krewetką 50 g/os.
Łosoś z musem cytrynowym 50 g/os.
Grzanki z tatarem z łososia norweskiego 50 g/os.
Parowany sandacz na limonce pod rieslingiem 50 g/os.
Półmisek ryb wędzonych 50 g/os.
Półmisek śledzi z wybornymi sosami 50 g/os.
Deska rożnych serów 50 g/os.
Antipasto 50 g/os.
Sałata Cezara z grillowanym kurczakiem, chrupiącym bekonem, anchois i parmezanem 1 szt.
Karuzela warzyw z dipem 50 g/os.
Sałatka śródziemnomorska z darami i owocami morza, kiełkami słonecznika z czosnkowym vinegrette 100 g/os.
Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą 100 g/os.
Duży wybór świeżego pieczywa 100 g/os.
 Masło w trzech smakach  30 g/os.
 Sos tatarski  50 g/os.
 Sos żurawinowy  50 g/os.
 Sos czosnkowy  50 g/os.
Gorąca kolacja I
Sakiewka z cielęciny wypełniona grzybami leśnymi, podana na musie kremowym w otoczeniu drążonych ziemniaków i różyczek z brokuł. 150 g/os.
Gorąca kolacja II
Indyk na winie 250 ml/os.
Gorąca kolacja III
Barszcz czerwony z krokietem 250 ml/os.

 

Wariant III: Menu włoskie

Pobierz menu

Nazwa Ilość Jedn.
Powitanie gości
Tradycyjne powitanie chlebem i solą 2 szt.
Wino musujące 100 ml/os.
Zupa
Bulion z ravioli i szczypiorkiem 1 szt.
Danie główne
Sakiewka cielęca z serem gorgonzola i suszonymi pomidorami 150 g/os.
Mini polędwiczka wieprzowa w złocistym parmezanie 75 g/os
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem 75 g/os.
Sola w migdałach 75 g/os.
Gnocchi 150 g/os.
Ziemniaki z koperkiem 200 g/os.
Fusilli z czosnkiem i bazylią 80 g/os.
Bukiet warzyw blanszowanych 150 g/os.
Sałata lodowa z parmezanem 100 g/os.
Delikatna sałatka z pomidorów i ziół włoskich 50 g/os.
Sos pomidorowo czosnkowy z bazylią 50 g/os.
Sos kaparowy 50 g/os.
Desery
Panna cotta na malinowym musie 1 szt.
Bufet napoi gorących
Kawa , herbata z dodatkami. 1 bez limitu
Napoje zimne
Woda niegazowana z plasterkiem cytryny 500 ml/os.
Cola , Fanta , Sprite 400 ml/os.
Dzbany z sokami owocowymi (jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut czerwony) 400 ml/os.
Zimna płyta
Paleta soczystych i pachnących wędlin włoskich 80 g/os.
Zestaw marynowanych mięs pieczonych 80 g/os.
Soczyste filety z miruny w warzywnym sosie 50 g/os.
Szynka parmeńska ze szparagami 50 g/os.
Deska rożnych serów 50 g/os.
Antipasto 50 g/os.
Sałatka Caprezze 100 g/os.
Karuzela warzyw z dipem 50 g/os.
Sałatka śródziemnomorska z darami i owocami morza, kiełkami słonecznika z czosnkowym vinegrette 100 g/os.
Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą 100 g/os.
Duży wybór świeżego pieczywa 100 g/os.
Masło w trzech smakach 30 g/os.
Sos czosnkowy 50 g/os.
Sos cytrynowy 50 g/os.
Gorąca kolacja I
Szaszłyk frutti de maree z pomidorem zapiekana z różą z brokułu oraz z dzikim ryżem 150 g/os.
Gorąca kolacja II
Pollo con acitunas y pimientos 250 g/os.

 

Zapraszamy do zapoznania się z galerią zdjęć naszej Restauracji

 

Restauracja katowice